Прикмети про весільний букет

Опубликовано в рубрике Новости | Ср, 9 декабря 2015

Прикмети про весільний букет розкажуть вам який букет повинна кидати наречена, що робити з весільним букетом після весілля.

Прикмети про весільний букет 

Певні традиції пов’язані із забарвленням і кількістю квітів у букеті. Жовті пелюстки в ньому вважаються символом розлуки, а нарциси і гладіолуси асоціюються з трауром. В Україні кількість квіток в букеті повинно бути щасливим, тобто непарним.

Одна з численних весільних прикмет не пов’язана безпосередньо з букетом, але її варто враховувати при його оформленні. Вважається, що якщо наречена вколе палець під час весілля, сварки в новій сім’ї будуть частими. Щоб уникнути такої неприємності колючим квітам в букеті варто обрізати шипи.

Букет нареченого наречена не повинна випускати з рук протягом всього дня. В екстреному випадку можна дати потримати букет нареченому або матері. Лише на весільному банкеті можна поставити його на стіл перед собою, а увечері слід узяти його до себе в спальню. Вважається: випустиш букет і щастя може злетіти як птах.

Вважається, що традиція, згідно якої в кінці весільної церемонії наречена кидає букет у бік гостей, сходить до європейськими звичаями XIV сторіччя. Дівчина, що вступає в шлюб, вважалася удачливою, а тому обривок її весільного костюма теж міг принести щастя тому, хто примудрився його дістати. У такій ситуації ідея кинути гостям букет могла виглядати як акт самозахисту, але традиція прижилася. Найчастіше, кидають не той букет, який наречена отримала від нареченого, а заздалегідь приготовлену схожу квіткову композицію без портбукетниці чи іншої жорсткої основи. Вважається, що дівчина, яка зловила квіти незабаром вийде заміж. Якщо ж кинутий букет впав на підлогу, в родині нареченої відбудеться ще одне весілля.

Які квіти вибрати для весільного букета:

  • Троянди. Найпопулярніші для весільного букета квіти символізують любов і пристрасть. Проте багато що залежить і від кольору: білі троянди — чистота і невинність, червоні — захоплення і пристрасть, рожеві — елегантність і вишуканість, жовті — радість і задоволення, чайні троянди — розставання.
  • Лілії. Означають невинність молодої душі, надію і подяку.
  • Орхідеї. Символ рідкісної краси, витонченості, аристократизму, чистою прихильності.
  • Хризантеми. Знак щирої дружби і вірності, визнання в щирій любові.
  • Гербери. Привносять радість і легкість. Символізують флірт, таємницю, зацікавленість.
  • Тюльпани. Означають чисту любов і спільне щастя.

Мне нравится0
Расскажите друзьям