Весільні прикмети для дружок

Опубликовано в рубрике Свадебные приметы | Ср, 17 июля 2019

Весільні прикмети для незаміжніх дівчат та дружок не такі поширені, як для неречених. Одна з найвідоміших прикмет — якщо піймаєш весільний букет, то скоро відбудеться власне весілля.

Весільні прикмети для дружок

Традиційно на весіллі поруч з молодятами присутні їх довірені особи — свідки, або дружки. У весільній ієрархії їм належить почесне друге місце, вони є головними помічниками молодят всі дні підготовки до весілля.

Традиційно дружкою вибирають незаміжню молоду дівчину з кола подруг нареченої. Причому, бути дружкою на весіллі незаміжній дівчині можна не більше трьох разів. Інакше, згідно з народною прикметою, вона ризикує залишитися «вічною і незаміжньою дружкою».

Вважається, що в дружки не слід запрошувати розлучену жінку або вдову. А ось щодо заміжньої жінки або сімейної пари в якості дружок — думки розходяться.

Обов’язки дружки набагато ширше, ніж видається на перший погляд. Вона допомагає нареченій у виборі сукні та прикрас, організовує дівич-вечір, продумує сценарій викупу. А в день весілля допомагає нареченій одягнутися і підготуватися до церемонії, зустрічає нареченого і його друзів, проводить обряд викупу нареченої, а коли гості починають вітати наречену, допомагає приймати букети.

Вважається, що плаття дружки не повинно бути розкішніше плаття нареченої і не повинно бути схожим на вінчальний наряд. Прикмета свідчить, що якщо плаття дружки блакитного, рожевого або золотого кольору — це на щастя. А ось вколотися в день весілля шпилькою вважається поганим знаком.

А ось зловити букет нареченої або підв’язку — до весілля. Якраз буде час на прийняття рішення і підготовку до власного весілля.

Насолоджуйтесь, веселіться і будьте щасливі!

Мне нравится0
Расскажите друзьям