Прикмети на весілля для молодої

Опубликовано в рубрике Свадебные приметы | Пт, 12 июля 2019

Прикмети на весілля для молодої існують уже тривалий час. Хтось вірить у них, хтось ігнорує. Але для цікавості їх читає майже кожна наречена.

Прикмети на весілля для молодої

Перед весіллям нареченій обов’язково потрібно поплакати! Жах, правда? Замість того, щоб радіти, дівчині пропонується лити сльози! Але чи знаєш ти, що цій традиції вже багато століть? До сих пір у багатьох селах нареченим радять оплакувати перед вінчанням своє безтурботне незаміжнє життя, а також відхід з батьківського дому. Загалом україніське весілля має багато цікавих традицій.

Коли застеляють ліжко для першої шлюбної ночі, кладуть подушки поруч так, щоб розрізи на наволочках торкалися одне одного — щоб життя було дружнім, без сварок.

Наречений не повинен бачити наречену у весільній сукні до весілля. Дійсно, актуальна рекомендація: емоції нареченого при першому погляді на свою кохану в найщасливіший день ні з чим не порівняти!

Весільну сукню не можна надягати через ноги і після свята потрібно зберігати, як і фату, яка є найсильнішим оберегом.

Також до реєстрації наречена не повинна бачити себе в дзеркалі в готовому образі. Дівчина не повинна дозволяти подругам ставати перед дзеркалом попереду себе — відведуть улюбленого, це ж відноситься і до нареченого.

Туфлі у нареченої повинні бути закритими, а то життя босе буде. Старе взуття принесе удачу, тому в весільних туфлях бажано походити хоча б один день перед весіллям. До речі, туфлі купують по п’ятницях, а сукні — по середах, здачу не витрачають як мінімум три місяці.

Після того як молоді виходять з дому нареченої, мати протирає підлогу (хоча б символічно), щоб дочка не повернулася жити до рідної домівки.

Під час весілля, після укладення шлюбу або вінчання, молодятам слід проїхати в банкетний зал по звивистому маршруту, щоб нечисті сили не слідували за ними. З цією ж метою прийнято прив’язувати порожні бляшанки на задній бампер машини молодих — галасливий дзвін відлякує нечисть.

На весіллі має бути непарна кількість гостей, їх одяг не має бути чорним, а подаровані квіти — трояндами.

В день одруження в правий черевик наречений кладе монетку, щоб життя було заможним. Її зберігають у родині як реліквію.

Якщо у нареченої зламався каблук — буде «кульгати» сімейне життя! Зламаний каблук — це взагалі прикмета погана, а перед вінчанням особливо.

У день, коли пара вінчається, батьки уважно стежать, щоб ніхто зі сторонніх не поправляв молодим весільні наряди.

Після викупу до загсу між нареченим і нареченою ніхто не повинен проходити.

На весілля не вдягають прикраси з перлів, інакше наречена плакатиме.

У келих до нареченого і нареченої кладуть монетку — до заможного життя. Потім їх зберігають під скатертиною.

Обручки неодмінно повинні бути гладкими, тоді і життя буде гладким. Зараз, коли весільна мода пропонує нам неймовірної краси обручки з камінням і гравіюванням, це твердження стає спірним.

Биття посуду приносить щастя, це можуть бути келихи молодих (скільки великих осколків, стільки і діточок), тарілка біля входу в будинок або навіть і те й інше. У будинок, до речі, чоловік вносить свою молоду дружину на руках, переступаючи через замок на порозі, який згодом замикають, а ключ викидають.

Найгірша весільна прикмета — впустити обручку. Але її дію можна нейтралізувати, якщо перед тим як надіти кільце, протягнути через нього ниточку, яку потім треба спалити зі словами «Спали, вогонь, всі мої біди і печалі».

Після того як наречений і наречена обмінялися кільцями, нікому з них не можна брати порожню коробочку з-під кілець або посуд, на якому вони лежала.

Виходити заміж взимку — до перевитрат в сімейному бюджеті, навесні — до веселого життя і нев’янучої любові, влітку — до радості, тепла і затишку в родині, восени — до міцного, вірного і довгого союзу.

Раніше найкращим днем ​​для весілля вважалася середа, а субота, навпаки, самим нещасливою. Судячи з усього, наші загси в прикмети не вірять.

Найнещасливіше число для весілля — 13, звичайно; щасливі традиційно 3, 5, 7, на Русі найбільш вдалим вважалося число 27.

Найвдаліші шлюби укладені після полудня.

Не можна планувати весілля у високосний рік, хоча раніше високосний рік вважався часом наречених, в цей період дівчата сваталися самі.

Наречений в метелику буде зраджувати.

Ці прикмети ні на що не впливають, якщо ти у них не віриш. Варто насолоджуватися найголовнішим днем у вашому житті та дарувати один одному позитивні емоціЇ.

Мне нравится0
Расскажите друзьям